7 tips för att bli nöjd med din hotellbokning

Om du har rest mycket har du säkert hamnat på hotell som du inte tyckt levt upp till vad du förväntade dig eller fick du kanske reda på att någon annan gäst på hotellet betalade mycket mindre än du för samma typ av rum under samma tid? Detta är ingenting ovanligt och vi ska ge dig lite tips på hur du kan undvika de vanligaste problemen som kan uppstå.

  1. Jämför alltid med andra hotell i samma prisklass och läge på Internet. Får du ut mest av det hotellet du valt eller finns där andra hotell som är bättre? Tycke & smak har ett stort inflytande här med.
  2. Jämför priser på ditt hotell mellan olika bokningstjänster. Vissa bokningstjänster erbjuder kanske rabatt på hotellet just nu eller så är de generellt sett billigare bara. En tjänst som www.billiga-hotell.nu kan hjälpa dig att hitta de billigaste hotellen.
  3. Kontrollera byggår på hotellet. Är hotellet väldigt nytt (byggt samma år) men det utlovas pool trots att det saknas bilder på en färdig sådan så se till att det verkligen är så. Det är inte helt ovanligt att hotell i vissa länder listar faciliteter som ännu inte är färdiga. Detta är typsikt för charterresor när katalogen publiceras långt innan resor till hotellet påbörjas.
  4. Kontrollera vilka garantier bokningssidan eller resebyrån ger om hotellet inte håller vad som lovas. Att få 1000kr tillbaka per person på en charterresa för att poolen inte var klar kan vara okej om där finns en utmärkt strand eller tillgång till pooler i närheten. Men om detta saknas kan det förstöra en hel resa.
  5. Läs vad andra resenärer tycker om hotellet på Internet. Besök bokningssidor som har recenioner om hotellet med sök även på sökmotorer som Google & Bing för att hitta information om hotellet.
  6. Ingår det konkursskydd i din bokning och hjälper de dig med att hitta ett ersättningshotell om du av någon anledning inte kan få tillgång till ditt hotellrum trots att du bokat sex månader före avresa?
  7. Om du efterfrågar tyst omgivning lägg en liten stund på att undersöka om där går några vältrafikerade gator utanför hotellet. Om hotellet ligger centralt så kan det även finnas ett aktivt nattliv i närheten av hotellet och andra aktiviteter som mycket väl kan vara störande, speciellt om du önskar att ha fönstret öppet.